Gevel impregneren

Vocht is vijand nummer één van veel bouwmaterialen. Slagregens kunnen er toe leiden dat de gevels van woningen en bedrijfspanden vervelende ongemakken gaan vertonen zoals schimmel, zoutuitslag, vorstschade, mos- en algengroei. Atmosferische vervuiling is meestal de voedingsbodem van algen en mossen. Deze houden vocht vast waardoor er in de winter vorstschade ontstaat. Het voegwerk komt los waardoor het vocht in de gevel kan dringen. Schimmels kunnen zich ontwikkelen en zorgen voor een ongezond leefklimaat.

Ook oude gevels zonder spouw of slecht ventilerende spouwmuren hebben vaak last van vochtdoorslag. Om het risico hierop te beperken kan de gevel vochtwerend gemaakt worden, wacht daarmee niet te lang.

Voorkomen is beter dan genezen. Om de vochtopname van uw gevel naar beneden te brengen kunt u de gevel impregneren.

Impregneren gevel heet hydrofoberen. Hydrofobe stoffen zijn stoffen die waterafstotend zijn of niet of zeer slecht met water te mengen zijn. Hydrofoob betekent letterlijk watervrezend Met behulp van een lage drukpomp brengen wij overvloedig een impregneermiddel aan op uw gevel. Dit impregneermiddel zorgt ervoor dat uw gevel weer langdurig waterwerend wordt en hierdoor ook minder vuil aantrekt.

Lees meer over: ‘Gevelreiniging’ »