Dakpannen coaten

Dakpannen coaten kan een goed alternatief zijn voor het vervangen van de dakpannen. Door de jaren heen vertonen de dakpannen een doffe uitstraling door atmosferische en organische vervuiling. Dit wil niet zeggen dat de kwaliteit van de dakpan niet goed is. Een coating op kleur geeft uw dak een volle en jongere uitstraling.  Om een goede hechting van de coating te creëren, reinigen wij de dakpannen alvorens de coating in twee lagen aan te brengen met behulp van een Airless. Een groot voordeel van een dakcoating is de conserverende werking. Het vocht kan niet van buitenaf de dakpan indringen, maar de dakpan behoudt wel zijn ademende werking. Daarnaast is het coaten van de dakpannen goedkoper dan het vervangen hiervan, tenzij de dakpan is slechte staat is. Wilt u uw dakpannen graag in een andere kleur dan de huidige? Ook dit is geen probleem.

Hoe gaat het coaten van dakpannen in z’n werk?

  • Voor het opmaken van een offerte komen wij het werk ter plaatse opnemen
  • Na opdrachtverstrekking stemmen wij een datum van uitvoering met u af onder voorbehoud van de juiste weersomstandigheden.
  • Om onze veiligheid te waarborgen starten wij als eerst met het monteren van klimmateriaal
  • Alle niet te behandelen aangrenzende delen plakken wij af met folie
  • De coating brengen wij in twee lagen aan met behulp van een Airless spuit

Uw woning wordt schoon opgeleverd achtergelaten

Kleven er ook nadelen aan het coaten van dakpannen?

Helaas zorgen omgevingsinvloeden voor nieuwe vervuiling. Door uw dak jaarlijks in te spuiten met een algendoder kunt u nieuwe ontwikkeling van algen en mossen bestrijden.

Krijg ik garantie op de dakcoating?

Wij geven 10 jaar garantie op het loslaten van de dakcoating.