Dakreiniging is geen overbodige luxe. Net als de rest van uw woning of bedrijfspand heeft een dak onderhoud nodig om functioneel en mooi te blijven. Heeft u bijvoorbeeld veel mos op uw dak, dan kan dit de waterafvoer belemmeren met als gevolg dat in de winter uw dakbedekking kapot kan vriezen. Bovendien verhoogt vuil en mos de kans op lekkage in het dak. Dakreiniging verhelpt problemen en maakt uw dak weer stralend schoon.

Dak reinigen is specialistisch werk

Dak schoonmaken is specialistisch werk. Daarom is het zéér belangrijk dit uit te laten voeren door een deskundig en vakbekwaam bedrijf. Een bedrijf dat op een veilige en verantwoorde manier de juiste middelen inzet om uw dak stralend schoon te maken.

Hoe uw dak moet worden gereinigd hangt af van het soort dakbedekking. Als u uw dak laat reinigen is het essentieel om te weten wat voor soort dak u heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten daken. Zoals: dakpannen, leipannen, shingles of golfplaten.

Elke dakbedekking vereist een andere methode van reiniging. De meest voorkomende dakbedekking is een dakpannen dak. Dakpannen reinigen wordt meestal met spuiten van heet water onder gepaste hoge druk uitgevoerd. Leien en shingles zijn kwetsbaarder dan dakpannen en daarom wordt er met een lagere druk gereinigd. Golfplaten daarentegen zijn wel weer goed te reinigen onder hogere druk vanwege hun sterkte en stabiliteit.

Dakinspectie bij elke dakreiniging

Door weersinvloeden kunnen dakpannen barsten en loodlappen opwaaien en lekkages veroorzaken. Daarom voeren wij bij een dakreiniging altijd een grondige dakinspectie uit. Aangezien eventueel problemen na verloopt van tijd weer kunnen terugkomen raden wij onze klanten altijd aan een dakinspectie eenmaal per vijf jaar te laten uitvoeren.

Wanneer wij uw dak inspecteren zullen wij ook kijken naar eventuele problemen met dakgoten. Een voorwaarde om uw dak succesvol en probleemloos te kunnen reinigen is natuurlijk ook dat uw dakgoten het water dat bij reiniging van uw dak wordt gebruikt ook goed kan worden afgevoerd. Als de dakgoot veel vuil bevat zullen we u adviseren eerst de dakgoot te reinigen of te laten reinigen voordat wij kunnen starten met het schoonmaken van uw dak.

Lees meer over: ‘Dakgoot schoonmaken’ »

Dak beschermingsmethoden

Na een dakreiniging kunt u aanvullende bescherming aan laten brengen om ervoor te zorgen dat uw dak voor langere tijd weer zijn schone uitstraling behoudt. U kunt uw dak laten behandelen met een algendoder, u kunt uw dakpannen laten impregneren of u kunt uw dakpannen laten coaten. Bij het impregneren en bij het coaten krijgt uw dak een nieuwe beschermlaag, zodat het dak beter beschermt is tegen verschillende soorten vervuiling.

Lees meer over: ‘Groene aanslag voorkomen’ »

Lees meer over: ‘Dakpannen impregneren’ »

Als u uw dakpannen een andere uitstraling of kleur wilt geven dan kunt u uw na de dakreiniging uw dakpannen laten coaten.

Lees meer over: ‘Dakpannen coaten’ »

Dakreiniging kosten

Wij hebben besloten om onze prijzen niet op de website te plaatsen. Iedere opdracht is uniek en daarom behandelen wij ieder project als maatwerk. Wij willen ons vooral onderscheiden in kwaliteit, vakmanschap en een professionele dienstverlening.

We weten dat de prijs een belangrijk deel is van de opdracht maar dit mag bij ons niet ten koste gaan van de kwaliteit van het geleverde werk.

Wilt u snel weten wat het reinigen van uw dak gaat kosten vul dan het offerte aanvraag formulier op deze pagina in en we geven u zo snel mogelijk antwoord.

Dakreiniging ervaringen

Bekijk dakreiniging ervaringen van onze klanten op onze review pagina. Ook kun je voorbeelden dakreiniging projecten bekijken op onze projecten pagina.

Heeft u nog vragen over dakreiniging bekijk dan eerst onze Veel gestelde vragen. Heeft u nog aanvullende vragen neem dan contact met ons op per e-mail of bel ons direct op 076 303 0037