Veelgestelde vragen Dakonderhoud.

 

BEL ONS GERUST ALS UW VRAAG ER NIET BIJ STAAT. 0031(0)76 3030037

 

 

Hoeveel BTW moet ik betalen op dakreiniging en renovatie?

Dakreiniging

Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw is per 1 juli 2015  21%.

 

Waarom dakonderhoud?

Dakonderhoud is noodzakelijk omdat alle daken door weersinvloeden, atmosferische en organische vervuiling en op den duur gaan lekken. De vervuiling bepaald het aanzien van uw woning of bedrijfspand. 

Vervuiling houdt vocht vast wat in de winter bevriest en dakpannen gaan scheuren. In deze vervuiling gaan algen en mossen groeien die de dakpannen omhoog drukken.

Loodlappen bij de schoorsteen sluiten niet goed meer aan en goten en kilgoten verstoppen.

Dakreiniging

Kleine lekkages die niet zichtbaar zijn zorgen er voor dat het dakbeschot wordt aangetast.

Met tijdig onderhoud worden veel extra onderhoudskosten in de toekomst bespaard en uw woning of bedrijfspand blijft zijn mooie uitstraling behouden.

 

Is mijn dak weer als nieuw na het reinigen?

Bij oude betonnen dakpannen is uw dak schoon maar niet als nieuw. Door het indringen van vele jaren vervuiling blijven er meestal donkere en lichtere plekken zichtbaar. Dit is vooraf niet te voorspellen. Wel is het mogelijk uw dak na het reinigen te coaten hierdoor krijgt uw dak weer een nieuwe uitstraling. Wij geven hier 10 jaar garantie op.

Bij geglazuurde dakpannen is uw dak weer als nieuw omdat door de glazuurlaag de vervuiling niet in de dakpan door kan dringen.

 

Kan ik mijn dak ook alleen laten inspecteren?

Ja dat kan, wij controleren dan op gescheurde dakpannen, goten en kilgoten, loodlappen, nokvorsten en de vervuiling van het dak. Tijdens deze inspectie worden gescheurde dakpannen gelijk vervangen als deze aanwezig zijn. Ook kleine reparaties worden dan uitgevoerd.

Voor een dakinspectie rekenen wij de normale voorrijkosten en de tijd die nodig is. Bij een volledige dakreiniging wordt er altijd een gratis inspectie uitgevoerd.

Dakreiniging

 

Krijg ik water binnen tijdens het schoonspuiten van mijn dak en hebben mijn buren hier last van?

De kans op waterschade is minimaal. Wij hebben het nog nooit meegemaakt. Wel is het mogelijk dat er op sommige plaatsen een druppeltje binnenkomt. Wij vragen onze klanten altijd om tijdens de werkzaamheden binnen even goed op te letten.

Het spreekt voor zich dat ramen en deuren gesloten moeten zijn tijdens de werkzaamheden.

Tevens is het aan te raden uw buren tijdig te laten weten dat er bij u onderhoudswerkzaamheden gaan plaatsvinden in verband met stof en mogelijk geluidsoverlast.

 

Kunnen alle dakpannen gecoat worden?

Nee niet alle dakpannen kunnen gecoat worden. Bij geglazuurde dakpannen is dit onmogelijk. Het coaten van dakpannen wordt het meest gedaan op betonnen

en gebakken dakpannen.

 

Dakcoaten

Wordt alles netjes opgeruimd als het werk klaar is?

Alle opdrachten worden door ons altijd netjes opgeleverd inclusief glasbewassing, tenzij anders is afgesproken in de offerte.

 

Wordt mijn dak niet beschadigd door over het dak te lopen?

De meeste daken zijn goed te betreden zonder schade aan te richten. Als we hier aan twijfelen wordt er een hoogwerker gebruikt en komen we niet op het dak.

 

Waarom staan er geen prijzen op de website?

Er staan geen prijzen op onze website omdat iedere opdracht uniek is.

Bij iedere opdrachtgever zijn de omstandigheden anders en wordt de techniek aangepast aan  dak, gevel en soort vervuiling.

Dakcoaten

 

Welke bewerkingen kunnen er worden uitgevoerd om mijn dak te onderhouden?

Om uw dak goed te onderhouden kunnen de navolgende bewerkingen worden uitgevoerd:

 • Dakpannen reinigen met warm water onder gepaste druk.

 • Dakpannen coaten in de meest voorkomende RAL kleuren.

      Nokvorsten opnieuw leggen.
 • Gescheurde dakpannen vervangen.

 • Dakgoten schoonmaken en waterafvoeren controleren.

 • Kilgoten en loodlappen kontroleren en indien nodig vervangen.

 • Schoorsteen reinigen met warm water onder gepaste druk.

 • Schoorsteen renovatie.

 • Platte daken schoonmaken en controleren.

 • Houtwerk en boeiborden schoonmaken of vervangen.

 • Dakkapellen schoonmaken en of poetsen.(kunststof)

 • Vogelweringen aanbrengen.

 • Ieder jaar preventief een algendoder aanbrengen.

Zonnepanelen schoonmaken.

 

Wordt mijn dak na het coaten echt weer als nieuw?

Ja uw dak krijgt weer een geheel nieuwe uitstraling. Wel is het mogelijk dat door kleurverschil in de dakpannen ook een klein kleurverschil in de coating zichtbaar is. Dit zal na verloop van tijd verdwijnen. Tevens is het aan te bevelen ieder jaar een algendoder aan te laten brengen om algen en mossen geen kans te geven.

 

Krijg ik ook garantie op de uitgevoerde werkzaamheden?

Ja wij geven 10 jaar garantie op coating en impregneren.

 

Wat is hydrofoberen?

Dit is het impregneren van de dakpannen. Na het reinigen wordt er overvloedig een vloeibaar impregneermiddel aangebracht waardoor de dakpannen waterafstotend worden.

Dit impregneermiddel sluit de poriën af en is transparant.

Dakcoaten

Hierdoor zal uw dak minder snel weer vervuilen. Het is aan te bevelen om ieder jaar een algendoder aan te laten brengen om algen en mossen geen kans te geven.

 

Wanneer is het nodig om mijn dak te gaan coaten?

Dit is afhankelijk van wat de klant zelf wil. Schoonspuiten onder gepaste druk als de kleur van het dak nog mooi is kan voldoende zijn. Het is dan wel wel aan te raden om het dak te impregneren om vervuiling tegen te gaan. Door te impregneren, hydrofoberen, worden de dakpannen waterafstotend.

Als de dakpannen vaal zijn verkleurd maar nog in goede conditie zijn is het coaten een prima oplossing. In beide gevallen worden de poriën van de dakpannen gesloten en krijgt vervuiling minder kans. Tevens is het aan te bevelen het dak ieder jaar te behandelen met een algendoder om algen en mossen geen kans te geven.

 

Hoe weet ik dat Stef Cleaning Services goede kwaliteit werk levert?

U betaald pas na oplevering van de werkzaamheden. Wij sturen altijd een factuur nadat onze opdrachtgever tevreden is. Tevens zijn alle foto’s op onze websites gemaakt bij onze opdrachtgevers

zodat u kunt zien wat wij kunnen. We hebben ook sinds kort een reviewmeter op onze website.

Dakkapel

Onze opdrachtgevers kunnen hier een beoordeling plaatsen die wordt getoetst door een onafhankelijke partij Allebedrijvenin.

 

Wordt er bij Stef Cleaning Services altijd veilig gewerkt op ladders en steigers?

Wij zijn als enige in deze branch VCA gecertificeerd. Dit is een garantie dat wij altijd met goedgekeurde ladders en klimwerktuigen werken.

 

Offerte Stef Cleaning Services

Bel voor meer informatie: 0031(0)76 3030037

 

Breda, Tilburg, S-Hogenbosch,Eindhoven, Gorinchem, Waalwijk, Prinsenbeek, Dordrecht, Rotterdam,Vlaardingen, oosterhout, Etten Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Goes, Middelburg, Zierikzee,Antwerpen, Kalmthout, Wuustwezel, Kapellen, Brasschaat, Hoogstraten, Turnhout