Home/Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Kunnen jullie referenties presenteren van uitgevoerde projecten?

De foto’s op deze website zijn allemaal, met toestemming, gemaakt bij onze opdrachtgevers. Zij zijn onze beste referentie. Wij hopen dat u zo een goed beeld krijgt van onze werkzaamheden en we zo een betrouwbare indruk geven. Stef Cleaning Services is een van de weinige bedrijven in dit vakgebied die VCA gecertificeerd is.

Kleven er ook nadelen aan het coaten van dakpannen?

Helaas zorgen omgevingsinvloeden voor nieuwe vervuiling. Door uw dak jaarlijks in te spuiten met een algendoder kunt u nieuwe ontwikkeling van algen en mossen bestrijden.

Lees meer over: ‘Dakpannen coaten’ »

Meer weten over het dakpannen coaten:

Worden de voegen van mijn bestrating opnieuw ingeveegd na de straatreiniging?

Bij de straatreiniging wordt het zand tussen de stenen vervangen door nieuw inveegzand. Op deze manier worden mossen, onkruid en algen tot aan de wortel verwijderd.

Lees meer over: ‘Straatreiniging’ »

Meer weten over straatreiniging:

Kan ik mijn bestrating laten coaten?

Ja het is mogelijk een coating aan te brengen die gegarandeerd 5 jaar algen en mossen voorkomt. Dus minimaal 5 jaar geen gedoe met schoonmaken. Door uw straatwerk te reinigen zal alles er weer als nieuw uitzien.

Lees meer over: ‘Straatreiniging’ »

Meer weten over straatreiniging:

Kunnen jullie alle soorten graffiti verwijderen?

Ja wij kunnen alle soorten graffiti verwijderen. Dit doen wij door hydropneumatisch stralen of met droge stoom. Of aangepast in overleg met de opdrachtgever. Graffiti dient zo snel mogelijk na het aanbrengen verwijdert te worden als de verf nog niet helemaal is uitgehard.

Lees meer over: ‘Graffiti verwijderen’ »

Meer weten over Graffiti verwijderen:

Worden de voegen tijdens het schoonspuiten niet uit het metselwerk gespoten?

Als de gevel alleen vervuild is en nog in goede staat verkeerd worden de voegen niet aangetast. Voor het renoveren van een gevel wordt er altijd een hardheidsmeting gedaan van het voegwerk. Bij gevels waar vocht achter de voegen is binnengedrongen zitten de voegen al gedeeltelijk los en zullen er tijdens de werkzaamheden uitkomen. Deze gevels dienen gerenoveerd te worden. Voegen uithakken, stralen, spoelen, voegen en impregneren.

Lees meer over: ‘Gevelreiniging’ »

Wordt mijn gevel echt weer helemaal als nieuw?

Ja en nee. Dit is mede afhankelijk van de soort vervuiling en steensoort. Bij hele sterke vervuiling is het niet altijd helemaal te voorspellen of wij de vervuiling geheel kunnen verwijderen. Dit is afhankelijk hoe diep de vervuiling in de poriën van de gevel is binnengedrongen. Ook is het niet altijd mogelijk om de kleurverschillen in de gevel te voorspellen die in de structuur van de gevel aanwezig zijn. Maar in de meeste gevallen komt uw gevel weer als nieuw onder de vervuiling uit zie hiervoor de foto’s op onze website.

Lees meer over: ‘Gevelreiniging’ »

Wanneer is het nodig om een gevel te impregneren?

Impregneren is altijd nodig na het stralen van een gevel. Tevens is het altijd aan te bevelen bij gevels die op het zuidwesten staan en dus veel regen te verduren krijgen, ook bij nieuwbouw.
Preventief impregneren om vervuiling tegen te gaan.

Lees meer over: ‘Gevel impregneren’ »

Lees meer over: ‘Gevelreiniging’ »

Meer weten over het impregneren van gevels:

Krijg ik ook garantie op de uitgevoerde werkzaamheden?

Ja wij geven 10 jaar garantie op nieuw voegwerk en impregneren.

Waarom staan er geen prijzen op de website?

Er staan geen prijzen op onze website omdat iedere opdracht uniek is. Bij iedere opdrachtgever zijn de omstandigheden anders en wordt de schoonmaak techniek aangepast aan het materiaal, de conditie van het vervuilde object en de soort vervuiling.

Wordt de gevel beschadigd bij het zandstralen?

Nee, het metselwerk wordt niet beschadigd maar er wordt wel een heel dun laagje van het oppervlak afgestraald om weer een nieuwe uitstraling van de gevel te krijgen. Dit is afhankelijk van de vervuiling en soort baksteen. Hier wordt de techniek van het hydropneumatisch stralen op afgesteld. Om de gevel optimaal te beschermen tegen vocht en vervuiling is het noodzakelijk na het stralen te impregneren. (hydrofoberen)

Krijg ik veel vuil binnen tijdens de werkzaamheden en hebben mijn buren hier last van?

Het spreekt voor zich dat ramen en deuren gesloten moeten zijn tijdens de werkzaamheden. Tevens is het aan te raden uw buren tijdig te laten weten dat er bij u onderhoudswerkzaamheden gaan plaatsvinden in verband met stof en mogelijk geluidsoverlast.

In welke plaatsen voeren jullie je werkzaamheden uit?

Breda, Tilburg, S-Hogenbosch,Eindhoven, Gorinchem, Waalwijk, Prinsenbeek, Dordrecht, Rotterdam,Vlaardingen, oosterhout, Etten Leur, Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Goes, Middelburg, Zierikzee,Antwerpen, Kalmthout, Wuustwezel, Kapellen, Brasschaat, Hoogstraten, Turnhout

Wordt er bij Stef Cleaning Services altijd veilig gewerkt op ladders en steigers?

Wij zijn als enige in deze branch VCA gecertificeerd. Dit is een garantie dat wij altijd met goedgekeurde ladders en klimwerktuigen werken.

Lees meer over: ‘VCA certificaat – Stef Cleaning Services’ »

Meer weten over veilig werken en onze VCA certificering:

Hoe weet ik dat Stef Cleaning Services goede kwaliteit werk levert?

U betaald pas na oplevering van de werkzaamheden. Wij sturen altijd een factuur nadat onze opdrachtgever tevreden is. Tevens zijn alle foto’s op onze websites gemaakt bij onze opdrachtgevers zodat u kunt zien wat wij kunnen. We hebben ook sinds kort een reviewmeter op onze website. Onze opdrachtgevers kunnen hier een beoordeling plaatsen die wordt getoetst door een onafhankelijke partij Allebedrijvenin.

Wanneer is het nodig om mijn dak te gaan coaten?

Dit is afhankelijk van wat de klant zelf wil. Schoonspuiten onder gepaste druk als de kleur van het dak nog mooi is kan voldoende zijn. Het is dan wel wel aan te raden om het dak te impregneren om vervuiling tegen te gaan. Door te impregneren, hydrofoberen, worden de dakpannen waterafstotend. Als de dakpannen vaal zijn verkleurd maar nog in goede conditie zijn is het coaten een prima oplossing. In beide gevallen worden de poriën van de dakpannen gesloten en krijgt vervuiling minder kans. Tevens is het aan te bevelen het dak ieder jaar te behandelen met een algendoder om algen en mossen geen kans te geven.

Wat is hydrofoberen?

Dit is het impregneren van de dakpannen. Na het reinigen wordt er overvloedig een vloeibaar impregneermiddel aangebracht waardoor de dakpannen waterafstotend worden. Dit impregneermiddel sluit de poriën af en is transparant. Hierdoor zal uw dak minder snel weer vervuilen. Het is aan te bevelen om ieder jaar een algendoder aan te laten brengen om algen en mossen geen kans te geven.

Krijg ik ook garantie op de uitgevoerde werkzaamheden?

Ja wij geven 10 jaar garantie op coating en impregneren.

Wordt mijn dak na het coaten echt weer als nieuw?

Ja uw dak krijgt weer een geheel nieuwe uitstraling. Wel is het mogelijk dat door kleurverschil in de dakpannen ook een klein kleurverschil in de coating zichtbaar is. Dit zal na verloop van tijd verdwijnen. Tevens is het aan te bevelen ieder jaar een algendoder aan te laten brengen om algen en mossen geen kans te geven.

Welke bewerkingen kunnen er worden uitgevoerd om mijn dak te onderhouden?

Om uw dak goed te onderhouden kunnen de navolgende bewerkingen worden uitgevoerd:

Hoe kunnen we besparen op dakreinigen, gevelreinigen of andere werkzaamheden?

Wij bieden u de mogelijkheid om op de kosten van uw onderhoud te besparen door een handje mee te helpen.

Dakreiniging en gevelreiniging is een vak. Daarom houden we het specialistische reinigingswerk in eigen beheer, maar de voorbereidende werkzaamheden en de nazorg kunt u zelf uitvoeren.

Werkzaamheden die u eventueel zelf kunt uitvoeren:

  • Werkplek vrijmaken.
  • Afplakken indien nodig.
  • Opruimen.
  • Glasbewassing.
  • Als hulp aanwezig zijn bij de specialistische werkzaamheden.

Hiermee kunt u aanzienlijk besparen afhankelijk van het werk dat u zelf zult gaan doen zullen wij een gepaste offerte opmaken.

Wordt mijn dak niet beschadigd door over het dak te lopen?

De meeste daken zijn goed te betreden zonder schade aan te richten. Als we hier aan twijfelen wordt er een hoogwerker gebruikt en komen we niet op het dak.

Wordt alles netjes opgeruimd als het werk klaar is?

Alle opdrachten worden door ons altijd netjes opgeleverd inclusief glasbewassing, tenzij anders is afgesproken in de offerte.

Kunnen alle dakpannen gecoat worden?

Nee niet alle dakpannen kunnen gecoat worden. Bij geglazuurde dakpannen is dit onmogelijk. Het coaten van dakpannen wordt het meest gedaan op betonnen en gebakken dakpannen.

Lees meer over: ‘Dakpannen coaten’ »

Meer weten over het dakpannen coaten:

Krijg ik water binnen tijdens het schoonspuiten van mijn dak en hebben mijn buren hier last van?

De kans op waterschade is minimaal. Wij hebben het nog nooit meegemaakt. Wel is het mogelijk dat er op sommige plaatsen een druppeltje binnenkomt. Wij vragen onze klanten altijd om tijdens de werkzaamheden binnen even goed op te letten. Het spreekt voor zich dat ramen en deuren gesloten moeten zijn tijdens de werkzaamheden. Tevens is het aan te raden uw buren tijdig te laten weten dat er bij u onderhoudswerkzaamheden gaan plaatsvinden in verband met stof en mogelijk geluidsoverlast.

Kan ik mijn dak ook alleen laten inspecteren?

Ja dat kan, wij controleren dan op gescheurde dakpannen, goten en kilgoten, loodlappen, nokvorsten en de vervuiling van het dak. Tijdens deze inspectie worden gescheurde dakpannen gelijk vervangen als deze aanwezig zijn. Ook kleine reparaties worden dan uitgevoerd. Voor een dakinspectie rekenen wij de normale voorrijkosten en de tijd die nodig is. Bij een volledige dakreiniging wordt er altijd een gratis inspectie uitgevoerd.

Lees meer over: ‘Dakreiniging’ »

Meer weten over het dakinspectie:

Dakonderhoud waarom is dat nodig?

Dakonderhoud is noodzakelijk omdat alle daken door weersinvloeden, atmosferische en organische vervuiling en op den duur gaan lekken. De vervuiling bepaald het aanzien van uw woning of bedrijfspand. Vervuiling houdt vocht vast wat in de winter bevriest en dakpannen gaan scheuren. In deze vervuiling gaan algen en mossen groeien die de dakpannen omhoog drukken. Loodlappen bij de schoorsteen sluiten niet goed meer aan en goten en kilgoten verstoppen. Kleine lekkages die niet zichtbaar zijn zorgen er voor dat het dakbeschot wordt aangetast. Met tijdig onderhoud worden veel extra onderhoudskosten in de toekomst bespaard en uw woning of bedrijfspand blijft zijn mooie uitstraling behouden.

Lees meer over: ‘Dakreiniging’ »

Hoeveel BTW moet ik betalen op dakreiniging en renovatie?

Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw is per 1 juli 2015 21%.

Ga naar de bovenkant