Warm water reinigen gevel

Alle gevels en daken van woningen en bedrijfspanden vervuilen in de loop der jaren.

Atmosferische en organische vervuiling gaan het beeld en de uitstraling van de gebouwen bepalen. Algen en mossen houden vocht vast en ook schimmels krijgen kans zich te ontwikkelen en bepalen het leefklimaat.

Tijdig onderhoud, gevelreiniging, is dus noodzakelijk.

Wanneer de vervuiling op de gevel het toelaat, rekening houdend met de ondergrond en soort vervuiling, reinigen we deze met warm water onder aangepaste druk.

Reinigen gevel

De werkdruk van het warm water wordt altijd aangepast aan de vervuiling en soort gevel. Op deze manier wordt de oppervlakkige vervuiling verwijderd middels gevelreiniging.

Deze methode wordt ook wel stoomcleanen genoemd en wordt meest toegepast voor het reinigen van daken, gevels en straatwerk.

Reinigen met warm water

Bij een watertemperatuur van plus 80 graden worden algen en mossen gedood. Na het reinigen wordt er altijd een algendoder aangebracht om restsporen te verwijderen.

Bij gevoelige ondergronden kan er ook met stoom gereinigd worden omdat stoom gasvormig is en een mildere impact heeft op uw gevel.

Hogedrukreiniging is ook geschikt voor terras, oprit en ander straatwerk.

Bij oudere woningen of bedrijfspanden waar de vervuiling al in het metselwerk is doorgedrongen, of er is zelfs vorstschade, is een totale renovatie noodzakelijk.

Lees meer over: ‘Gevelreiniging’ »