Schoonmaken zonnepanelen

 

Zonnepanelen worden ook in Nederland steeds meer toegepast doordat energie steeds duurder wordt en de zonnepanelen goedkoper.

 

Ook de kwaliteit van de panelen wordt steeds beter en leveren meer energie. Op dit moment is de terugverdientijd ongeveer 7 jaar.

 

Dit is voor veel particulieren voldoende om over te gaan tot het investeren in deze manier van energievoorziening.    

Zonnenpanelen schoonmaken

 

En u helpt mee aan een schonere wereld. Maar ook zonnepanelen vervuilen langzaam door atmosferische en organische vervuiling.

 

Dit is ook afhankelijk van de omgeving waar deze zijn opgesteld. In een industriële omgeving of langs de snelweg zal de vervuiling meer zijn dan op het platteland.  

 

Met schone zonnepanelen haal je het hoogste rendement.

 

Onderhoud is dus noodzakelijk.

Zonnenpanelen schoonmaken

Voor een optimaal resultaat is het beslist noodzakelijk dat de zonnepanelen schoon zijn.

 

Door een regenbui zal het meeste vuil worden weggespoeld. Toch zal er langzaam een dun laagje vuil op de zonnepanelen ontstaan wat het rendement nadelig beïnvloed.

 

Het is dus zaak om zonnepanelen een keer per jaar te laten schoonmaken.   Zonnepanelen schoonmaken kan het beste gedaan worden met osmose water ook wel bekend als demi water.

 

Uit osmose water zijn zouten, kalk e.d. uitgefilterd zodat er zuiver water overblijft dat de eigenschap heeft vuil aan te trekken. Het schoonmaken wordt gedaan met telescopische stelen met zachte borstels.

 

Langs de steel wordt het osmose water naar de borstel gepompt en kan er gereinigd worden door de zachte borstel over het paneel te bewegen.  

 

In de meeste gevallen kan dit vanaf de grond gedaan worden en hoeft het dak niet betreden te worden.

 

Offerte Stef Cleaning Services

 

Bel voor meer informatie 076 3030037    

 

Adres:

Pauvreweg 21

4879NJ

Etten Leur

Email: mail@stefcleaningservices.nl

kvk. 53887387  

 

Ons werkgebied is hoofdzakelijk Noordbrabant, Zeeland, Zuidholland en de Provincie Antwerpen in België. Bijvoorbeeld: Tilburg, Oosterhout, Breda, Etten leur, Roosendaal, Zundert,  Steenbergen, Bergen op Zoom, Zierikzee, Rotterdam, ‘s-Hertogenbosch, Dordrecht, Sprundel, Zundert, Essen, Wuustwezel, Kalmthout, Brasschaat